Kullanım
Büyükbaş ve Küçükbaş hayvan beslenmesinde kullanılmaktadır.
Özellikleri
Yem hammaddelerinin besleme değeri 3 faktöre bağlanmaktadır. Bunlar hammaddenin besin değeri, alım miktarı ve sindirebilirliği bu 3 faktör birbiri ile ayrılmaz bir bütündür. Örneğin bir hammaddenin besin değeri ne kadar yüksek olursa olsun sindirebilirliği o hammaddenin yararlanma miktarını değiştirecektir. Flake teknolojisi bu anlamda bu 3 faktörden ikisine etki etmektedir. Hammaddenin fiziksel şeklini değiştirip alım miktarını etki eder ve nişastanı patlatılmasını sağlayarak sindirebilirliğini arttırır. Bu sayede birim ürünün yararlanma oranını arttırdığı için ülke ekonomisinde katkı sağlar. Daha az protein ile daha fazla süt elde etmenizi sağlamaktadır. Dışkıyla azot atımını azaltmaktadır. Karaciğerden aminoasit çıkışını arttırmaz, fakat meme bezlerinin aminoasit alımını arttırır ve dolayısıyla sütün protein içeriğini yükseltir. Rumen ph'sını belirgin ölçüde değiştirmemektedir. Ruminantlarda ince öğütme metabolik problemlere yol açabilmektedir. Bu nedenle flake olarak tüketilmesi ruminantların sağlığını korumaya yardımcı olur.İnce bağırsakta mikrobiyal protein sentezi ve amino asit tedariki artarak mevcut olan besin maddelerinden yararlanma oranını arttırır.Mısırın flake teknolojisi ile işlenmesi mısırın birim fiyatına ek maliyet getirmesine rağmen üreme randımanın artması ve süt üretimindeki artış daha fazla kar elde etmemizi sağlamaktadır.
Üretim Şekli
Flake formda üretilmektedir.
Kullanım Şekli
Kullanılmakta olan süt veya besi yeminin çeşidine göre mısır flake kullanım miktarı değişmektedir. Detaylı bilgi için teknik ekibimizden destek isteyiniz.