Masaccio
Geniş adaptasyon kabiliyeti ile yüksek verim ve kalite değerlerine sahip ekmeklik buğday çeşididir. Soğuklara tolerant, orta-uzun boylu, sağlam saplı ve yatmaya toleranslıdır. Külleme, sarı pas ve kahverengi pas hastalıklarına toleranslıdır. Kardeşlenmesi iyi olan çeşidin, ekim normu bölgelere göre değişmekle birlikte m2’ye 450-550 adet tohum hesabıyla dekara 23-28 kg olmalıdır. Ekim zamanı için, kıyı bölgelerde 10 Kasım-10 Aralık en uygun dönemdir. Çukurova, Hatay, Kahramanmaraş, Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Ege Bölgesi, Karadeniz ve Trakya Bölgesinde önerilmektedir.
Karakteristik Özellikler
Gelişme Tabiatı | Alternatif |
Erkencilik | Orta |
Bitki Boyu | 95 - 105 cm |
Hektolitre | 80 - 84 kg / hl |
Başak | Kılçıklı |
Dane Rengi | Kırmızı |
Sertlik | Yarı Sert |
Kalite Özellikleri
Alveo Enerji | 250 - 350 |
Ext.Enerji | 80 - 130 |
Kullanım Alanı | Ekmeklik |
Protein (%) | 12 - 14 |
Gluten (%) | 30 - 35 |
Pişirme Kalitesi | İyi |